GOTLAND del 1

Publicerad 2011-09-30 15:49:44 i Resor & utflykter,

Här kommer en liten bit av Gotland. Fotade massvis under vår tvådagarstripp men får nog lov att nöja mig med två, kanske tre, bildbombade inlägg från min nya favoritö.
Efter en frukost med paketöppning på Nilssons konditori rullade vi våra resväskor ner mot hamnen och färjeterminalen.
Väl på båten hittade vi Elines plats då hon hade specialbiljett för att söt-Freja var med på resan också. De fick sitta i djuravdelningen tillsammans med ett gäng andra lurviga kompisar, mattar och hussar. Vi byttes av med att vara Freja-vakt och resten av tiden blev lunch och dricka-paus. Brickorna i restaurangen sammanfattade resan som då låg framför oss väldigt bra; Gotland. En kort resa långt bort. De för två dagarna kändes nästan som en veckas ledighet utomlands!
Väl i land i Visby traskade vi längs kullerstensgatorna upp och ner för backar. Till slut hittade vi fram till vårt hotell St. Clemens som låg jättefint på en söt liten innergård precis intill St. Clemens ruin. Efter en liten uppackning tog vi en ny ansats och gav oss ut bland gatorna. Nu på jakt efter ett bra middagsställe att gå till senare men också för lite shopping.
Efter flera besök i söta små butiker kom vi ut genom ringmurens Österport och ut på en gata fylld med mer kända och större affärer. I en av dem, Intersport, hittade vi Henrik & Johans barndomskompis Pauline som säsongsbott på Gotland och jobbar där.
Grabbarna begav sig hemåt tidigare så vi hann med ytterligare några shopping-stopp. Samt en liten titt in i Visbys domkyrka som var en mäktig plats. Stora fönster med färgat glas, kändes som en svensk variant av en miniatyr-Notre Dame.
Med lite Gotlands-snacks i en påse samt en flaska rosé värmde vi upp på hotellrummet innan vi promenerade bort till vår utvalda restaurang; Värdshuset Lindgården.
Där åt jag den godaste maten jag någonsin, någonsin! ätit i hela mitt liv. En rejäl bit oxfilé sådär mört som det förut bara blivit verklighet genom teverutan. Nu vet jag hur det känns att äta riktigt kött. Gud. Så. Gott. Och efterrätten sedan... en mullbärsparfait gjord på mullbär från deras egen trädgård! Jisses. Med ett knäckigt flarn och söta bär. Vilken middag. Så god.
/K

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela