GOTLAND del 2

Publicerad 2011-09-30 22:00:00 i Resor & utflykter,

Torsdagen sprack upp och blev en helt supersolig höstdag och visade Gotland från sin finaste sida. Efter hotellfrullen gick vi strandpromenaden bort till hamnen där grabbarna skymtat en biluthyrnings-stuga. Och jodå Mickes biluthyrning ordnade fram två skrultiga passater från -95. Vilket passade Johan och Henrik som handsken, en fin möjlighet till att spinna loss lite extra medan vi begav oss norrut.
Bilturen tog oss upp till Gotland Ring (en racingbana - förvånande när herrarna körde? nej). Sedan vidare genom Kappelshamn. Vi letade efter ett lunchställe men hann hela vägen tillbaka in i Visby innan vi åt. Men i Lickershamn fann vi en paradisplats. Vita stenstränder och klarblå himmel med små slöjiga pys-moln.
Ytterligare en tur bland Visbys butiker hanns med. Och vi varvade ner med en fika på ett pyttelitet gullig fik med lummig bakgård. Där fanns det citronträd med stora gula surisar på grenarna och några ynkliga jordgubbar kvar i en ampel. Det kändes som en plats sommaren glömt att ta med sig. Men lite höstkänsla blev bland allt det gröna. Jag valde en "höst-latte" till äppelkakan vilket visade sig vara den godaste kaffedrycken jag smakat! En latte med en gnutta nyponsoppa toppad med grädde och mandelbiskvier. Mumma!
Vå sista blick mot Visby innan vi vände om in mot fastlandet igen. Och när vi skymtade land nästa gång visade sig Oskarshamn som en glitter i horisonten. En väldigt, väldigt fin utsikt som avslut på en riktigt, riktigt fin mini-resa.
/K

GOTLAND del 1

Publicerad 2011-09-30 15:49:44 i Resor & utflykter,

Här kommer en liten bit av Gotland. Fotade massvis under vår tvådagarstripp men får nog lov att nöja mig med två, kanske tre, bildbombade inlägg från min nya favoritö.
Efter en frukost med paketöppning på Nilssons konditori rullade vi våra resväskor ner mot hamnen och färjeterminalen.
Väl på båten hittade vi Elines plats då hon hade specialbiljett för att söt-Freja var med på resan också. De fick sitta i djuravdelningen tillsammans med ett gäng andra lurviga kompisar, mattar och hussar. Vi byttes av med att vara Freja-vakt och resten av tiden blev lunch och dricka-paus. Brickorna i restaurangen sammanfattade resan som då låg framför oss väldigt bra; Gotland. En kort resa långt bort. De för två dagarna kändes nästan som en veckas ledighet utomlands!
Väl i land i Visby traskade vi längs kullerstensgatorna upp och ner för backar. Till slut hittade vi fram till vårt hotell St. Clemens som låg jättefint på en söt liten innergård precis intill St. Clemens ruin. Efter en liten uppackning tog vi en ny ansats och gav oss ut bland gatorna. Nu på jakt efter ett bra middagsställe att gå till senare men också för lite shopping.
Efter flera besök i söta små butiker kom vi ut genom ringmurens Österport och ut på en gata fylld med mer kända och större affärer. I en av dem, Intersport, hittade vi Henrik & Johans barndomskompis Pauline som säsongsbott på Gotland och jobbar där.
Grabbarna begav sig hemåt tidigare så vi hann med ytterligare några shopping-stopp. Samt en liten titt in i Visbys domkyrka som var en mäktig plats. Stora fönster med färgat glas, kändes som en svensk variant av en miniatyr-Notre Dame.
Med lite Gotlands-snacks i en påse samt en flaska rosé värmde vi upp på hotellrummet innan vi promenerade bort till vår utvalda restaurang; Värdshuset Lindgården.
Där åt jag den godaste maten jag någonsin, någonsin! ätit i hela mitt liv. En rejäl bit oxfilé sådär mört som det förut bara blivit verklighet genom teverutan. Nu vet jag hur det känns att äta riktigt kött. Gud. Så. Gott. Och efterrätten sedan... en mullbärsparfait gjord på mullbär från deras egen trädgård! Jisses. Med ett knäckigt flarn och söta bär. Vilken middag. Så god.
/K

Min "helg" är över

Publicerad 2011-09-30 10:36:21 i Jobb, praktik & journalistik,

God förmiddag från Frödinge!
Njuter av min nya fina blogg-look för fulla muggar mellan samtalen jag svarar på i Frödinge Mejeris telefonväxel. Fick hoppa in och arbeta förmiddag på kontoret idag. Men beger mig tillbaka hemåt redan efter lunch.
För min del känns det dock som måndag idag. Efter Gotlands-dagarna känns det som "helgen" är över och börjar jobba igen, vilket jag gör hela helgen plus måndag.
Sola på i höstvädret! /K

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela