Husmoderliga dagar

Publicerad 2010-06-30 20:10:14 i Pyssla & inreda,

Henrik kom hembärandes på en stor väska för två veckor sedan. Inuti var en symaskin från 1959 i fungerande skick som hans farmor skänkt mig. Dock väldigt tung (vi vägde den på vågen som visade 15 kilo!). Igår satte jag mig äntligen ner för att sy ihop en köksgardin av tyget jag köpte på IKEA i början av juni. Blev ganska nöjd även om nederkanten blev aningens sned. 
I full gång med att fålla, checka in mitt lilla söta syskrin också med rosa sidenkuddar och spettskant för nålarna, hihi 
Så här blev det, hängde upp mina lyktor från Village också.
'
Och idag tog jag tag i ett annat projekt som jag skjutit på rätt länge. Nämligen korgarna i garderoben som halkar ur titt som tätt och gör en fruktansvärt frustrerad vilket skapar kaos och lådor som måste pressas igen. Därför ringde jag till hyrevärds-Håkan som en kvart senare levererade korgar i en ställning, mycket bra. Stötte på diverse problem vilket gjorde att korg-bytet tog hela fyra timmar inklusive liten rensning av för gamla och fula klädtrasor. 
Så här såg det ut när jag var mitt uppe i mitt korg-bytar-projekt i garderoberna
Men kolla in ordningen efteråt! Stolt och nöjd ska jag nu njuta av chokladglass från Wirum. 

Hejdå Hultsfred!

Publicerad 2010-06-30 11:04:21 i Min vardag,

- Hej jag heter Karolina och jag kommer från Hultsfred
- Ah festivalen ju!
- Haha jaa precis, joo det är roligt där tre dagar om året i alla fall.
... så har många konversationer jag deltagit i börjat. Trots att jag kommer från lilla Silverdalen fem kilometer utanför har det varit ett enkelt sätt att kartlägga för den jag pratar med vart jag kommer ifrån. Alla känner ju till Hultsfred. Nyheten som idag väckte mig efter en (för kort) sömn från klockan halv tre inatt då jag kom hem från jobbet, var inte den jag räknat med. Jag vaknade med tanken att fortfarande få klä "ut" mig och besöka den 25:e jubileumsfestivalen nästa vecka. Så nästan lite tårögd skönt jag ner i soffan och blev sittande. Tills magen skrek efter frukost och huvudet dunkade av sömnbrist. 
Ett blött gäng flickor efter en regnig festivalkväll 2007, Jessika, jag, Isabella, Amanda och Louise.

En av de bästa konserter Hawaii gett mig; The Strokes 2006. 

Kalifornia-bandet Rooney som spelat i tv-serien The O.C.!
'
MIN TOPP-FEM FRÅN MINA ÅR PÅ HULTAN:
1. Pete Doherty med hans Babyshambles en sen juninatt som började bli morgon när spelningen drog igång
2. Till Håkan Hellström gungades jag i varma Henrik-armar
3. Snook i ett kokhett Atlantis-tält och det var inte bara på grund av att det var mycket folk som trängdes utan också vilka två som sjöng från scenen
4. Längst fram, tryckta mot staketet med blickarna mot Norén och co. i Mando Diao
5. Mitt första festivalbesök som sexåring med mamma, pappa och lillebror. Ätandes en godis-rem och gnällandes över den för höga musiken som Black Ingvars spelade (!)

Tickande och skyddande presenter

Publicerad 2010-06-28 21:03:19 i Festa & fira,

Det var svårt att hitta shoppingstråk i Rom som dem i Sverige. I guideboken stod det att hela huvudstaden typ bara hade ett köpcenter, något du hittar på varenda liten miniort i vårt land. Så någon rolig födelsedagspresent till mig själv från Henrik hittade jag inte. Istället kom jag på vad jag verkligen ville ha och vi stannade i Linköping på vägen hem igår och köpte den här:
Så numera har jag stenkoll på tiden med min Amazing Grey-färgade Jet Set-klocka! Men idag satt den inte på armen för Jessika och jag möttes vid cykelstället på Gunnarsö. Låg på en klippa precis intill det kluckande havet och gassade tills det blev eftermiddag. Så skönt!
Jag och Jessika nersjunkna i en varm och lagom blåsig håla i klipporna
Perfekt utsikt sista måndagen i juni!
'
Och så ett konstaterande; alla borde få flera mjuka kuvert i sin postlåda. När jag kom hem igår och såg posten som Henriks pappa snällt plockat in åt oss på köksbordet låg där ett stort kuvert. I låg ett vykort med bilder från Bromölla på framsidan, hihi! Det var från världens snällaste Sofie som också skickat med en väl inslagen (som alltid) liten berlock. Den var formad som en ängel med en kjol prydd av stenar i alla regnbågens färger. Det var en skyddsängel och den hänger nu och dinglar på mitt Tomas Sabo-armband.
Och en hälsning; stort grattis till Lollo som i torsdags 24:e juni fick en son vid namn Sixten. Stort lycka till och hoppas jag snart får se det lille majsbarnet! (lite synd att han inte kom dan efter, men den 24:e är säkert en minst lika bra dag att fylla år på!).

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela