Plus

Publicerad 2012-08-31 08:26:00 i Ser, lyssnar, läser,

Jag tittade på säsongens första Plus igår kväll och konstaterade att DET är kvalitets-tv. (Däremot kan väl inte denna afton under några omständigheter jämföras med Sofies och Brittas kväll på Stadion framför Coldplay!!). Men Plus som sagt, o t r o l i g t välgjort och bra. Det handlade bland annat om pensionären Barbro vars man Max hastigt hade gått bort. Max hade bara några dagar innan sin hjärtinfarkt ansökt om återbetalningsskydd hos FORA. Detta betyder att om han skulle dö skulle hans intjänade tjänstepension gå till hans fru. Max missar att fylla i två ynka kryss i en medföljande hälsodeklaration. FORA skickar tillbaka brevet och vill ha kryssen ifyllda men då är ju redan Max död. De godkänner inte att Barbro fyller i dessa kryss och där sitter nu stackars tanten och får precis ihop ekonomin på sin egen pension.

 

Det värsta är att Plus tvingas tjuvringa till kommunikationschefen på FORA för att till slut få ett svar. Kvinnan lovade att titta närmare på fallet men har fortfarande inte gjort något. Det är så sorgligt och så uppenbart att det är klart Max intjänade pengar ska tillfalla hans fru – när det var precis det han ville!

 

Här kan man titta på hela avsnittet och läsa mer om historien. 

Randig tygkasse

Publicerad 2012-08-30 19:53:00 i Pyssla & inreda,

Under gårdagens syafton gick min ärvda Bernina varm. I påsen med gamla tygsnuttar låg redan ett urklippt och nålat projekt som jag tydligen börjat med en annan gång och glömt bort. Så innan jag satte igång med mina vimplar sydde jag klart tygkassen som var fint förberedd. Snabbt och lätt fick jag därmed en perfekt underhållning-i-bussen-samlare inför helgens tripp.

Nu är den här!

Publicerad 2012-08-30 14:04:40 i Min vardag,

Den nya designen. Tack igen Saraför hjälpen. För aldrig tidigare har väl en mailkorg fyllts så fort av en och samma person? Men Sara har svarat och fixat. Precis som en fé har jag sagt mina önskningar och slagit med trollspöet över min sida.

Och så här fint blev det! Fortfarande turkost men med ny touch och frilagd bild på författarinnan. /KTill bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela