Glad vår!

Publicerad 2013-04-30 14:40:10 i Min vardag,

 
Idag är det Valborgsmässoafton tillika Schlagerkörens första officiella framträdande. Jag har införskaffat mig i en grön ärtig klänning som jag tänker ha kvällen till ära. Innan vår kvällsaktivitet drar igång planerar vi att hinna äta plankstek tillsammans med Sara och Alexander, och lilla lurviga Rut förstås.
 
Hoppas ni får en skön majbrasekväll! /K

God morgon fredag

Publicerad 2013-04-26 08:52:30 i Min vardag,

Det var en tung dag igår. Under lunchrasten hade jag bestämt mig för att tanka bilen då jag utan tank-stopp skulle ha bråttom hem efter avslutad arbetsdag. På plats intill bensinmacken möts jag av ett tomt fack i plånboken och inser att jag glömt bankkortet hemma (Att jag aldrig lär mig - aldrig ta kortet ur plånboken!). Eftersom jag också har ett ICA-kort med betalfunktion hade det kunnat bli min räddare, dock inte igår. Jag har nämligen fått helt black out gällande koden. På bensinmacks-skrämen stod det "ett försök återstår" och jag gav det ett sista försök efter en stunds funderande. Givetvis svek minnet och där stod jag, utan bankkort och med ett spärrat ICA-kort. (Ett ICA-kort jag nu spärrat totalt fyra gånger på grund av bortglömda koder).
 
Efter flertalet samtal till sambo, mamma, pappa och slutligen lillebror som kom att bli min räddare under eftermiddagen. Tack och lov att det finns syskon som ställer upp och betalar för syrran i nöd. Därmed tog jag mig hela vägen hem till Oskarshamn, med fulltankad bil och bara någon minut sen till körövningen. Hurra!
 
Dock verkar en dust av minnesförlust och otur fortsätta förfölja mig då jag glömde min goda matlåda hemma idag... Men det känns som en lätt match i jämförelse med bensinutmaningen. /K

Tillbakablicks-torsdag 4

Publicerad 2013-04-25 11:42:12 i Tillbakablick,

Vi travade upp och ner för den brant sluttnande stigen. Högst uppe på kullens kant blickade vi ut över fotbollsplanen, järnvägen och kanske skymtades även brukets skorsten som det på den tiden rök ur. Tiden då bruket var en livlig arbetsplats på orten och tiden då varje eftermiddag bestod av lek. Ganska ofta fann vi bortspelade golfbollar intill fotbollsplanen, vilket var lite lustigt, men dem tog vi med oss hem och samlade på.
 
När jag var liten gick jag inte på fritids efter skolan och den givna barnvakten åt oss syskon var nästan alltid mormor och morfar som bara bodde en gata bort. Hemma i min hall hänger de inramade på väggen och bilden får mig att minnas långa lekdagar med dem. /K
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela