Kärleksmumsande kurs-resumé

Publicerad 2010-04-28 11:12:34 i Skola & plugg,

Kommuner, landsting och länsstyrelser, jaa jag behövde en paus så jag bakade en plåt kärleksmums. Och nu hamnade jag här. Kakorna blev ganska goda så nu borde jag re ut resten av dagens läsning utan att gå blodsockerfall. 
'
Tänkte att ni kanske också vill lära er något nytt. Därför sammanfattar jag här delkursen vi ska tenta av på fredag (plus att det ger mig en chans till att öva): Kommunfullmäktige är som en regional riksdag som fattar beslut. Kommunstyrelsen ser till att de fattade besluten blir verklighet. Länsstyrelsen är som en arm från staten ner till länen som ska se till att alltihop funkar. Är du journalist ska du skriva om ärendena så tidigt som möjligt i en beslutsprocess. Var noga med källkritiken så att du inte skriver om saker som inte är sanning. Socialdemokraterna är det enda partiet som finns representerat i alla Sveriges kommunfullmäktigen. Tidningsläsare tycker att lokala nyheter är det viktigaste därför är journalistens jobb superviktigt. /Karolina

Spring och jogg... och gå.

Publicerad 2010-04-27 21:03:44 i Tränar,

Aj aj min nacke. Att sitta och knappra på ett tangentbord en hel dag känns faktiskt. Har varit på ett medelpass gympa och svettades nästan sönder. Skulle hurtigt springa hem efteråt men orkade mig knappt bort till torget, det vill säga en sträcka på omkring hundra meter? Spurtade istället längs Dammgatan (gatan vi bor på). Och här sitter jag nu, väntar på att Henrik ska komma hem från simhallen så han kan färga mitt hår! 
'
Tips från dagens springarrunda också...
... spring inte hem från träningspasset om du gett järnet i en timma. 
... att jogga runt i parker är helt gudomligt just nu, alla blommor som börjar slå ut - det luktar underbart!
... övar man lite på att trycka in hörlurarna till iPoden kommer du till sist ända hem utan att behöva pressa in dem med våld när de pluppat ur. 
/karolina

Fantastiska erbjudanden!

Publicerad 2010-04-27 16:45:52 i Tränar,

Tjingeling!
Är nöjd med det jag fått gjort idag. Har sammanfattat allt material i tredje och sista delkursen; förvaltningsjournalistik. Ugglade på biblioteket i fem timmar innan jag hungrig och kissnödig cyklade hem. I brevlådan låg tre saker: ett stort vitt kuvert med texten "vårruset" på, ett brunt fluffigt paketbrev med en springjacka i och en liten H&M-rabattkupong. Allt till mej! Post är sjukt kul. Jag borde sluta e-posta för att få svar i brevlådan istället. Läste igenom all info från Vårruset, det var min startlapp och bland annat ett erbjudande på tidningen Topphälsa för 59 kronor. Man skulle få tre nummer av tidningen, ett träningslinne, en dvd med Paolo Roberto OCH Body Wash & Butter från The Body Shop... alltså vilket klipp. Erbjudanden funkar på mig. 
Heja på nummer 2922 på torsdag nästa vecka!
Vår uppgift efter Kommunfullmäktigemötet igår var att kolla upp hur lokaltidningarna skrev om det i tidningen idag. Barometern hade med en stor bild över salen och tittar man noga ser man alla studenterna högst upp. Jag ringade in mej och Sofie och satte upp oss på kylskåpet. Fint!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela