Nybliven tidningsskribent

Publicerad 2009-09-29 21:13:05 i Jobb, praktik & journalistik,

Tingeling!
Det har varit en låång dag i skolan med seminarier av vår första högskoleskrivna textuppgift. Lite plugg med Linnéa innan det vid femtiden var dags för möte. Jag tillsammans med ett gäng JOM:are ska skriva för Östran under det här året och idag var det möte om deadlines och spåna på teman. Nu ska jag fortsätta med mina kvällssysslor tillsammans med Desperate Houswives. //karolina

Födelsedagsfirande måndag

Publicerad 2009-09-28 13:51:19 i Festa & fira,

Har en lasagne i ugnen, det är ett säkert kort med halvfabrikat. Sen bär det iväg på kalas för idag fyller Sofie 20 år! Henriks mor Carina fyller också år idag vilket vi firade igår med revben, potatis och suupergod hemlagad brunsås, sådan sås man sällan ser i ett ungt pars hem. Varma frukter och tårta på det och vi åkte mätta hem efter en stearinvarm inomhuskväll. 
Kolla vilket paket som trycktes fast i brevinkastet! 

Det var tidningar och dvd från SPUNK-veckan! Tidningen var jättefin och alldeles blank. Visar en annan dag! För nu måste jag skynda. Ha en bra måndag! //karolina

Jag är helt genomledsen på mat

Publicerad 2009-09-23 17:35:14 i Min vardag,

Jag blir så himla ledsen! Bara för att det ska motas och bråkas lite så bryter jag samman. Finns det någon mer därute som förstår när man kan börja gråta över total misslyckad matlagning och skärsår i pekfingret?
Jag var i alla fall ganska trött när jag åkte hem från skolan idag. Bussresan gick jättefort men det spelade ingen roll på mitt halvkassa humör och huvudont. Var osugen på att börja laga raggmunk men gav med mig, en kvinna måste ju äta. Henrik ringde, han skulle bli sen... två timmar kanske mer.
*Utbrott nr 1. - jag hatar att laga mat, och jag hatar att göra det bara till mig själv!*
Men jag satte igång för jag kände hur magen började kurra. Slog i 6 ägg... upptäckte att det bara stod 2 ägg (men 6 potatisar). 
*Utbrott nr. 2 - jag hatar att läsa fel i receptet när jag redan hatar att laga maten*
Jag ringer Henrik för lite råd, börja om eller inte? Men det hjälper nog om jag häller i mer potatis, så det jämnar ut sig med vätskan. Okej... säger jag och fortsätter. Jag skär mig i pekfingret med potatisskalaren och det börjar blöda ner på den ljusgula potatisen. Det sved asmycket när jag sköljde av blodet. 
*Utbrott nr. 3 - det slutar inte blöda på pekfingret, precis i vecket där man böjer på fingret.*
Jag läser i receptet, finriv potatisen. Tittar på min grovrivna potatis. 
*Utbrott nr. 4 - JAG HATAR ATT LÄSA FEL I RECEPTET TVÅ GÅNGER!
Jag slutade laga mat och sitter nu, utsvulten och invirad i min filt och väntar på Henrik. Ska nog bjuda honom på pizza för att det inte blev några raggmunkar som han önskat. //karolina

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela