Sommarkväll i Silverdalen

Publicerad 2010-07-27 21:02:22 i Min vardag,

Har landat hemma i Silverdalen igen. Hemma för att göra mitt årliga sommararbete på Tårtfabriken. Det känns skönt att få sänka arbetstempot några steg, att städa är nästan ett avkopplande jobb. Kommer nog bli aningens kämpigt att trippa upp i morgonbitti dock när klockan ringer vid tio i sex, det var ett tag sen den gjorde det men det är bara onsdag och torsdag så det ska jag nog klara ut men måste nog gå och sova snart!

Eftermiddagen bjöd idag på en liten utflykt till Vimmerby. Mamma skulle köpa nya löparskor och helt plötsligt sprang jag (!) på löpbandet på Intersport för att prova ut mig ett par egna. Vi slog till båda två. 

Mina nya springarskor!

Henrik och pappa har "sommar-hajk" tillsammans och fyller tiden med kräftfiske, vildsvinsjakt och besök på motormuséum.

Filurig

/K

Färdigmålat!

Publicerad 2010-07-27 20:45:08 i Pyssla & inreda,

Tjo flöjt!
Helt plötligt har Facebook trillat ner på sista platsen av tidsfördriv. Dagarna har fyllt sig själva. Jobb blandat med renoveringsslit hemma. Men nu är det i ordning och vi har fått lägenheten vi önskat oss! Det var mycket tråkigare att ställa i ordning rummen efter målningen än jag trott så jag är väldigt glad över att allt åter hittat sin plats. Före och efter-bilder får bli en annan dag för just nu har jag inte tillgång till någon gammal bild. Så ni får nöja er med att kika in delar av det nya!

Fönsterväggen är nu mörkgrå och resten av väggarna är vita. Rött är accentfärg tillsammans med lite rosa och orange. Här syns min String-hylla och i den min IKEA-katalogsamling, ordning och reda i lådor samt fem Babushka-dockor. Jag fick dem i present av mamma och pappa som kom hem från Prag förra veckan. Mina färgsprakande gardin skymtas också lite. Tyget hittade jag på IKEAs barnavdelning och heter Barnslig.
 
Ett bra minne kan vara användbart när man inreder. Hade för längesen spanat in en klocka i Henriks mammas barndomssamling av saker som jag frågade om jag fick. Den hänger nu i mitt rum och tickar!

I hallen är väggarna gröna nu. Man blir mycket gladare att komma hem nu när man kliver in i all djungelfärg. Grönt är skönt! Vi har också fått vår garderob på plats. Pappa jobbar på PAX garderobsfabriken (åt IKEA) och har sponsrat med en möbel. Den är i ekfanér och passade fint ihop med det gröna för det ser nästan ut som en trädstam.

Hatthyllan och nyckelkrokarna. Ute blev bilden helt tokigt överexponerad men man kan i alla fall skymta vår utemöbel på altanen.

/Karolina loggar ut som inredare nu för ett tag

Måleri, jobb och hamnfestival

Publicerad 2010-07-23 13:59:13 i Pyssla & inreda,

Sitter och slöar i soffan, på den lilla plätten som inte är fylld med grejer. Henrik pular med det sista, målar lister och dörrposter. Jag sov till halv tolv idag, gjorde mitt yttersta för att förbereda mig inför kvällen/nattens jobb-pass på McDonalds Västervik. Jag är ingen nattmänniska så att jobba mellan 18-03.30 lockar ju inte direkt men det ska nog re sig! 
Här blandar Henrik den mörkgråa färgen som nu är uppe på fönster-väggen bakom honom på bilden. 
Igår kväll gick vi ner till Hamnfestivalen som pågår på Brädholmen just nu. Det var ganska mycket folk och vi hade det mysigt i ett av öl-tälten när vi lyssnade till Henrik Björkman och bandet Paj Malaj. 
/Karolina

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela