LIX

Publicerad 2012-06-29 15:19:10 i Jobb, praktik & journalistik,

Kollar läsbarhetsindex på mina tidningstexter. Har skrivit om ”hårt” och ”mjukt” vilket lätt resulterar i svår och lätt text. Reportaget jag skrev igår fick betyget: lättläst, skönlitteratur, populärtidningar. Vilket jag skulle säga är bra när det handlar om riktig hängmatteläsning.

Idag har jag däremot fått ett beslut från Länsstyrelsen i händerna. Vilka är experter på att trolla med ord. Vips förstår man ingenting på sitt eget modersmål. Tyvärr smittar deras ordkrusiduller senare av sig på mig egen text vilket ger lix-betyg: svår, normalt värde för officiella texter.

Om ni har en text eller kanske ett blogginlägg att analysera gör man det här.  

VW

Publicerad 2012-06-28 21:17:10 i Min vardag,

Under kvällsjobbets matpaus kom Henrik förbi och lät mig provåka och provköra nya bilen. Tuff må jag säga. Men det hade jag svårt att tänka på igår när vi tömde handskfacket på vår blåa favorit. Då grät jag på parkeringen och när kartorna, småmynten och cd-skivorna lades i en korg för att flyttas med till ett nytt bo. Men det är konstigt, och tur, att man glömmer så fort. Vår nya pärla blir minst lika bra och jag kommer vara glad i vinter när jag slipper kämpa då sportbilsdörrarna fryst fast. /K
 

Till mig själv

Publicerad 2012-06-28 21:07:13 i Min vardag,

Igår ringde tidningens personalchef mig och erbjöd det förlängda vikariat som det viskats om sedan i mars. I gratulationspresent till mig själv som blir kvar på Oskarshamns-Tidningen till januari köpte jag en ny Thomas Sabo-berlock. 
En svart och glittrig droppe som får påminna mig om att aldrig sluta kämpa - för ibland ger det resultat! /K

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela