Vampyrmålad på jobbet

Publicerad 2010-10-30 16:05:00 i Jobb, praktik & journalistik,

Idag var det Familjedag på McDonalds. Jag jobbade bara kort-pass under lunchen, det piggar upp lite när man möts av Vampyr-målade ansikten runt om i matsalen. När jag skulle bege mig hemåt så stannade jag till hso David och Joel som var ansiktsmålare för dagen och bad att få en ballong innan jag gick. Det fick jag bara ifall jag bloggade om min röda ballong. Och jag håller bad jag lovar här är den.
Bredvid ballongen på bilden är en sida ur McDonalds personaltidning Catchup. Min berättelse om första dagen på jobbet blev vald till att vara med. Som tack för mitt inskickade bidrag fick jag två biobiljetter på posten. Om ni vill läsa den är den här:
'
Min första dag på McDonalds

Första gången jag knäppte knapparna till den rutiga skjortan med broderat M på var jag riktigt nervös. Den enda försäljning jag sysslat med tidigare var jultidningar och i kaffeservering vid skoljippon i årskurs fem inför skolresan. Jag fick en namnbricka och under den knäpptes det fast en som det stor ”under utbildning” på. Jag var en offentligt stämplad nybörjare. En lång kille med mörkt hår och lite utländsk brytning påpekade att jag var tvungen att knäppa ännu en skjortknapp i halsen och att jag skulle ha ett bälte. Sedan följde jag efter min utbildare ut till kassalinjen där hon visade var vi skulle vara. Utbildarens namn, Karolina, var samma som mitt vilket gav mig lite, lite trygghet i Ronald McDonalds värld.

'

Skärmen framför mig lös som ett jättestort leende rutmönster. Med bilder och färger, som ett skitsvårt barnkorsord. Själv äter jag alltid samma sak när jag besöker McDonalds så helt plötsligt fanns det hamburgare till förbannelse. Höga, låga, i kartong och i papper. Med eller utan ost, plusmeny och chicken mcnuggets. Milkshakes, glassar med sås och pajer. Kampanjer och smaker, strössel och glutenfria bröd.

'

Efter att ha stått bredvid Karolina. Tittat på och mött djungeln full av mat utbrister hon plötsligt att nästa gäst ska jag ta hand om, själv. Om jag hade fått hoppa ur min kropp just då och möta min egen blick hade jag nog skrattat. För ingen hade så stora ögon som jag just då. Alt kändes som ett skämt, jag kan ju ingenting tänkte jag.

'

Jag minns inte om det gick bra eller inte. Men jag vet att jag tittade på de flesta kunderna i början som om det vore kapabla massmördare. De var otäcka men jag tänkte att ifall jag var tillräckligt trevlig kanske de skulle se förbi mina misstag och inte hugga halsen av mig. Och jag tror det funkade ganska bra för efter några veckor började det kännas bättre och jag var fortfarande vid liv.

'

Så tack McDonalds Oskarshamn för att ni gav mig chansen, tack Karolina för att du chockade mig, tacka alla jobbarkompisar för nu har jag löst korsordet.

Karolina Ekström, Oskarshamn

Zumba-zumba

Publicerad 2010-10-28 16:27:23 i Tränar,

Igår kväll testade jag, Jessika och Eline den dansanta träningsformen Zumba. Själv hade jag ganska dålig koll på vad det egentligen var vi stod och väntade in. Lite extra nervösa blev vi då det var pass man egentligen skulle boka en plats på. Men eftersom vi inte har ett träningskort på stället kunde man inte boka i förväg, det var en "medlemsförmån". Som tur var fick vi alla tre vara med och skaka rumpan. Vi drog slutsatsen att det krävs några pass för att kunna göra en rättvis bedömning. Klurigt att hänga med i koreografin vilket gjorde att det var svårt att ta ut sig ordentligt. Men efter några gånger tror jag att det är ett roligt sätt att träna på. Det finns visst som träna-hemma-dvd också såg jag på youtube. Borde nog satsa på dvd:n istället för att bli årskortsmedlem har jag inte råd med just nu.
Ikväll blir det ett hederligt styrkepass med samma tjejer. För snart är det jul så bäst att göra plats för julgodiset! /K

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela