GOTLAND del 2

Publicerad 2011-09-30 22:00:00 i Resor & utflykter,

Torsdagen sprack upp och blev en helt supersolig höstdag och visade Gotland från sin finaste sida. Efter hotellfrullen gick vi strandpromenaden bort till hamnen där grabbarna skymtat en biluthyrnings-stuga. Och jodå Mickes biluthyrning ordnade fram två skrultiga passater från -95. Vilket passade Johan och Henrik som handsken, en fin möjlighet till att spinna loss lite extra medan vi begav oss norrut.
Bilturen tog oss upp till Gotland Ring (en racingbana - förvånande när herrarna körde? nej). Sedan vidare genom Kappelshamn. Vi letade efter ett lunchställe men hann hela vägen tillbaka in i Visby innan vi åt. Men i Lickershamn fann vi en paradisplats. Vita stenstränder och klarblå himmel med små slöjiga pys-moln.
Ytterligare en tur bland Visbys butiker hanns med. Och vi varvade ner med en fika på ett pyttelitet gullig fik med lummig bakgård. Där fanns det citronträd med stora gula surisar på grenarna och några ynkliga jordgubbar kvar i en ampel. Det kändes som en plats sommaren glömt att ta med sig. Men lite höstkänsla blev bland allt det gröna. Jag valde en "höst-latte" till äppelkakan vilket visade sig vara den godaste kaffedrycken jag smakat! En latte med en gnutta nyponsoppa toppad med grädde och mandelbiskvier. Mumma!
Vå sista blick mot Visby innan vi vände om in mot fastlandet igen. Och när vi skymtade land nästa gång visade sig Oskarshamn som en glitter i horisonten. En väldigt, väldigt fin utsikt som avslut på en riktigt, riktigt fin mini-resa.
/K

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela